Pazartesi Sendromunuza İlaç Gibi Gelecek 10 Tüyo

Pazartesi sendromu ile ilgili araştırmalara göre, insanlar özellikle Pazartesi ve Salı günleri kendilerini bunalımda hissediyorlar. Başka bir araştırmaya göre ise; çoğu çalışan insan, Pazartesi sabahı saat 11:16’ya kadar gülmüyor. Güzel bir hafta sonundan sonra Pazartesi sabahı iş başı yapmak hepimize zor gelse de, bunu yenmek bizim elimizde. İşte Pazartesi sendromunu yenmeniz için 10 tavsiye:

  1. Hafta sonlarının gelmesini beklemeyin.   

İş yerinde stres altında olan insanlar, hafta sonlarını daha güzel ve mutlu geçirme eğiliminde oluyorlar. Bu nedenle kendinizi sadece Cumartesi ve Pazar’a adamayın. Hafta sonu sevincinizi tüm haftaya yayabilir, iş çıkışlarında sevdiklerinizle eğlenceli planlar yapabilirsiniz. Mesela haftanın ilk gününün yorgunluğu, güzel bir film gecesiyle atılabilir.

  1. Hafta sonları öğlene kadar uyumayın.

Biliyoruz, saatlerce uyumaya hayır demek zor geliyor ancak; bütün bir haftayı enerjik ve rahatlamış hissetmeniz için uyku düzeninizi bozmamayı deneyebilirsiniz. Hafta sonları dahil, uyuma süreniz 7 – 9 saat aralığını geçmesin.

  1. Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.

Pazartesi sendromunu yenmeniz için metabolizmanızı canlı tutun ve güne sizi mutlu edecek şahane bir kahvaltıyla başlayın.

  1. Güzel bir melodi ile güne başlayın.

İşe gitmek için hazırlanırken, en sevdiğiniz o müziği açın. Müzik dinlemek modunuzu yükseltecek ve kendinizi işe başlamaya hazır hissedeceksiniz.

  1. Şık ve havalı görünün.

Yepyeni bir kıyafet, yepyeni bir gün! Pazartesi sendromunu yenmek için, sevdiğiniz bir kıyafeti Pazartesi gününe ayırın. Ayrıca kendinize güvenmek ve güçlü durmak için kırmızı rengini tercih edebilirsiniz.

  1. Sizi heyecanlandıran şeylerin listesini çıkartın.

Pazar akşamı, o hafta iş yerinde sabırsızlıkla beklediğiniz 3 şeyin listesini yapın. Bu sizi daha pozitif bir hale getirebilir. Eğer beklediğiniz 3 şeyi düşünemiyorsanız, hayatınızda bazı değişikler yapmanız gerektiğini fark edeceksiniz.

  1. Gülümseyin ve pozitif olun.

Dışarı çıktığınız andan itibaren etrafa karşı güler yüzlü olmaya çalışın. Ofise geldiğinizde ilk cümleniz bir şikayet cümlesi olmasın. Şikayet eden kişilere karşı güçlü durmayı deneyin. Bu size zorlukların üstesinden gelmek için cesaret verirken, aynı zamanda Pazartesi sendromunu yenmeniz için yardımcı olacaktır.

  1. Toplantılarınızı Pazartesi’ye bırakmayın.

Önemli ve ciddi toplantılarınızı Salı gününe almaya çalışın. Böylece Pazartesi gününüz daha sakin ve stressiz geçecektir.

  1. Küçük molalar vererek kendinizi ödüllendirin.

Öğle arasında güzel bir yerde yemek yiyin. Akşam üstleri en sevdiğiniz tatlıyı yiyerek kendinizi şımartın.

  1. Cuma’dan Pazartesi’ye iş bırakmayın.

Cuma günü hafta sonunun verdiği mutlulukla işten çıkarken, Pazartesi’ye bitirilmemiş, yarım kalmış işler bırakmamaya çalışın. Cuma günü ofisi terk ettiğinizde Pazartesi günü için endişe edeceğiniz bir durum olmaması, sizi motive edecektir.

Pazartesi sendromunu yenmeniz aslında zor değil. Yeter ki bu sendromu yenmeyi isteyin ve yaptığınız işi sevin.

Bir Cevap Yazın