Ücretsiz Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Araçları

Ücretsiz SEO ile web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda çıkması için yapmanız gereken çeşitli optimizasyonlar mevcut.

Bu araçlar ile temel olarak arama motoru optimizasyonu için sitenizi analiz ederek gerekli çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.

#2 Arama Motorlarını İzlemek

  • Google Webmaster Araçları (http://www.google.com/webmasters/tools) : Web sitenizin Google’da nasıl göründüğünü görmek, site haritası göndermek, tarama hataları hakkında bilgi almak, anahtar kelimeler, kaç sayfa indekslendiği vb. bir çok veriye ulaşabilirsiniz.
  • Bing Webmaster Araçları (http://www.bing.com/toolbox/webmaster) : Google webmaster araçlarına benzeyen, Bing webmaster araçlarını da deneyebilirsiniz.
  • Microsoft Free SEO Tool (http://www.microsoft.com/web/seo) : SEO önerilerine yer veren Microsoft araçlarını kullanabilirsiniz.

#4 Sayfa Hızını Artırmak

  • CloudFlare : Ücretsiz CDN hizmeti sunan bir servistir. (www.cloudflare.com)
  • Compressnow : Resim yükleme, sıkıştırmak ve boyutlarını küçültmek için kullanabileceğiniz servis. (www.compressnow.com)
  • Online YUI Compressor : Sitenizdeki Javascript ve Css dosyalarını küçülmek için kullanabileceğiniz bir araçtır (www.refresh-sf.com/yui)
  • JSCompress : Javascript .js dosyalarını birleştirmeye yarayan bir araçtır (www.jscompress.com)

#5 Anahtar Kelimeler Bulmak

  • Alexa (www.alexa.com) : Rakip siteleri ziyaret ederek, bazı anahtar kelimeleri görebilirsiniz.
  • Bing Anahtar Kelime Aracı (www.bing.com/toolbox/keywords) : Anahtar kelime fikirleri alabilir, arama hacimlerine bakabilirsiniz. Bu aracı kullanmak için herhangi bir ücretli kampanya başlatmanız gerekmez.
  • Follow.net (www.follow.net) : Yüksek trafik ve reklam alabileceğiniz, anahtar kelimeleri görebilirsiniz.
  • Google AdWords (www.google.com/AdWords) : Bing anahtar kelime aracına benzeyen Google Anahtar Kelime araçlarını ücretsiz kullanabilirsiniz.
  • Google Analytics (www.google.com/analytics) : Bu servis üzerine sitenizi kaydedip takip kodunuzu aldıktan sonra sitenize yerleştirerek, ziyaretçilerinizin hareketlerini, tercih ve alışkanlarıklarını takip edebilir, detaylı bir çok bilgi ve rapora ücretsiz ulaşabilirsiniz.
  • Keyword Eye (www.keywordeye.com) : Ücretsiz plan ile günde 10 kelime araması yapabileceğiniz bir araçtır.
  • Uber Suggest (www.ubersuggest.org) : Bu ücretsiz servis, girdiğiniz kelimelere göre alakalı varyasyonlarca bir çok anahtar kelime önerir.
  • Wordstream (www.wordstream.com/keywords) : Sınırlı sayıda arama yapabileceğiniz servis, size anahtar kelime önerileri sunar.

    #8 Resim Etiketi

    Image SEO Tool (www.feedthebot.com/tools/alt) : Web sitenizdeki görselleri tarayarak resim alt aetiketlerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

    #9 Özgün İçerik Kontrolü

    Copyscape (www.copyscape.com) : Bu araç ile web sitenizin içeriğinin başkaları tarafından kopyalanıp kopyalanmadığını kontrol edebilirsiniz.

    #10 Backlink Kontrolü

    Diğer sitelerin size vermiş olduğu linkleri bu araçlar yardımı ile görebilirsiniz. Spam içerikli veya düşük kaliteli siteler gördüğünüz taktirde Google Webmaster Araçları’ndan bu linklerin iptali için işlem yapabilirsiniz.

    Genel Başlık Metni Kontrolü Remove’em (www.removeem.com/ratios.php) : Web sitenizin genel başlığının (örn. Natro Dergi) kullanımı ve bununla birlikte sayfa isimlendirmelerinin (Natro Blog – İletişim) çeşitliğine göre değerlendirme yapar. Genel site başlığınız kullanılmıyor ve farklı sayfalarda isimlendirmeler yoksa bu, sitenizin arama sonuçlarındaki sıralamasına zarar verebilir.

    #11 Yerel Dizinlere Sitenizi Ekleyin

    Arama sıralamanızı yükseltmek için web sitenizi, ücretsiz yerel dizin sitelerine ekleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın