Özellikle Google Chrome güncellemesinden sonra SSL Sertifikasının Google sıralamasına etkisi nedir? SEO çalışmalarında en önemli sorulardan biri haline geldi. Bu konuya değinmeden önce SSL Sertifikasının ne olduğu ve ne işe yaradığından kısaca bahsetmek faydalı olacaktır.
SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?
E-ticaret işlemleri, web tabanlı e-posta ve güvenli iletişim ihtiyacı gerektiren tüm uygulamalar için tercih edilen bir şifreleme çözümüdür. SSL Sertifikaları iki nokta arasında gerçekleşen iletişimi şifreli bir kanal üzerinden yapılarak bilgilerin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar. Bu noktada SSL Sertifikaları işlem güvenliği üzerine çeşitli garantiler sunmaktadır. Bu garanti tutarları SSL Sertifikasının türüne göre ortalama 10.000$ ile 1.750.000$ arasında değişmektedir.
SSL Sertifikası bulunan web sitelerinin web tarayıcıları tarafından güvenli olarak işaretlenmesi, kullanıcıların sitenize ve servislerinize güven duymalarına katkı sağlamaktadır.
SSL Sertifikası Türleri Nelerdir?
SSL Sertifikalarını alttaki gibi sınıflandırabiliriz;
- DV SSL (Domain Validation): Anında kurulum ve belge gerektirmeyen yapısı ile en çok kullanılan sertifikalardır. Sadece domain bazlı doğrulama yapılan bu SSL sertifikaları kullanıcılarına 10.000$ ile 50.000$ arasında değişen oranlarda güvenlik garantisi vermektedir..
- OV SSL (Organization Validation): Bu SSL sertifikası, satın almak isteyen kurumun resmi belgeleri ile doğrulanır. Kurum doğrulamalı SSL sertifikalarında garanti tutarları 1.750.000$ seviyelerine kadar çıkmaktadır.
- EV SSL (Extended Validation): EV SSL sertifikaları, üstte bahsetmiş olduğum SSL tiplerinin tüm özelliklerini içinde barındırmakla birlikte tarayıcıda yeşil bir bar içerisinde kurum adını da kullanıcılara gösterir. Bu sertifika görünüş itibariyle de markanıza ve kurumunuza prestij katar.
- Wilcard SSL: Bu SSL sertifikası sadece ana domaini değil, altındaki yer alan tüm subdomainleri de şifreler. Herhangi bir subdomain limiti olmaksızın tümüne *.alanadiniz.com şeklinde kurulum yapılır.