Bedava Yazılım Öğrenmenin 10 Kolay Yolu

Yazılım sektöründe kariyer yapmak, tam zamanlı bir programcı olmak istiyor yada bir web sitesi veya uygulama oluşturmak ve çalışmak istiyorsanız, kesinlikle kodlama bilgisine sahip olmanız gereklidir.

Günümüzde bu konuda profesyonel eğitim alabileceğiniz çeşitli eğitimler ve kurslar olmakla birlikte, nternet üzerinden de yazılım ve programlama öğrenmeniz mümkün.

Bu başlıkta yazılım ve programlama alanında ücretsiz eğitimler ve içerikler sunan en iyi 10 kaynağı sizler için derledik. Temel bilgi sahibi olabileceğiniz veya mevcut bilgilerinizi geliştirebileceğiniz bu platformlar sayesinde belki de hayal ettiğiniz projeyi hayata geçirebilirsiniz.

 

Linux veya Windows platformlardan dilediğinizi seçerek, SSD hosting alt yapısı ile web sayfalarınızda ve projelerinizde hız ve performansı hissedin. 3 farklı kanaldan dilediğiniz an ihtiyacınız olan her zaman uzman desteğe ulaşın ve sorularınıza yanıtlar alın.

#1 Coursera

Coursera, 1 milyondan fazla öğrencinin bulunduğu ve yüzlerce ücretsiz dersin yer aldığı bir platform.

#2 Udacity

Udacity şu anda 14 bölümde eğitim veren ücretsiz bir servis. “Dünyaca ünlü üniversite öğretim görevlileri ile zorlu problemleri çözerek öğrenirsiniz.” Sınıflar, yalnızca kodlamayı öğretmekle kalmayıp aynı zamanda size sağlam bir deneyim kazandırmayı amaçlayan konuları kapsar.

#3 Mozilla Geliştirici Ağı

Mozilla, iyi bir web sitesinin çalışmasını sağlayan şeyler hakkında bilgilere yer verdiği ve ağda yayınlanan başka içerikleri de yayınlayan ücretsiz bir öğrenme merkezi…

#4 HTML5 Rocks

Sitede, blog yazıları ve eğitim içerikleri de dahil olmak üzere HTML5 hakkında çok sayıda ücretsiz bilgiye yer veriliyor.

#5 Codecademy

Codecademy, arkadaşlarınızla öğrenmek istiyorsanız, öğrenme sürecine gamification ekleyen popüler ve ücretsiz bir sitedir.

#6 CodeSchool

Kod Okulu, çeşitli eğitimler sunuyor. Bu eğitimlerden bazıları ücretsiz, bazıları ise aylık abonelik şeklinde alınabiliyor. Ücretsiz eğitimleri değerlendirebilirsiniz.

#7 Programr

Programr, öğrenme kodu için farklı bir çizgi çekiyor: çalışmaya başlayana kadar bir şeyler yapıyorsunuz. Bizim göz atın derinlemesine görüşme programcı- yaratıcısı Rajesh Moorjani ile

#8 Udemy

Udemy, çeşitli konularda dersler (bazıları ücretli) sunmaktadır ve Mark Zuckerberg ve Marissa Mayer dahil olmak üzere popüler eğitmenlere sahiptir.

#9 MIT Open Courseware

MIT’in Açık Ders Yazılımı, Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri gibi çeşitli konularda 2.100 ders sunmaktadır. Ücretsiz kaynaklar arasında, çevrimiçi ders kitapları, sınavlar, multimedya içeriği, ödevler ve projeler ve örnekler bulunur – hepsi de son on yılda yayınlanan gerçek MIT derslerindendir.

#10 Khan Academy

Herkese, her yerde, dünya standartlarında, ücretsiz eğitimler sunan Khan Academy, Türkçe dil seçeneği de sunuyor ve mobil uygulaması ile her an her yerde eğitim almanıza olanak tanıyor.

Bir Cevap Yazın